Bezelyeli Muffin

Malzemeler

  • 300 gram Altunsa konserve bezelye
  • 100 gram Altunsa buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı Altunsa kabartma tozu
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 50 gram beyaz peynir
  • ¾ çay bardağı Altunsa Ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı
İlk önce fırını 185 dereceye ayarlayıp unla birlikte kabartma tozunu harmanlayın.
Ardından farklı bir kasede mikser ile yumurta, yoğurt, ayçiçeği yağı, tuz, pul biber ve karabiberi çırpın.
Daha sonra unu eleyerek ekleyip çırpın.
Bezelye ve peyniri ilave ederek kaşık yardımıyla karıştırın.
Küçük muffin kalıplarını yağlayıp karışımın 2/3’ünü dolduracak biçimde paylaştırın.
Son olarak 25 dakika yada üstü hafif kızarana dek pişirin.


Afiyet Olsun :)