Sebzeli Tavuk Çorbası

Malzemeler

  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dilim lahana
  • 1 adet havuç
  • 1 adet pırasa
  • 2 Tavuk baget (ya da 1 adet Altunsa tavuk bulyon)
  • 2 çorba kaşığı Altunsa buğday unu
  • Bir miktar Altunsa sıvı yağ
  • Tuz
  • Su
  • Maydanoz

Hazırlanışı

Soğanları ve lahanayı doğrayın. Tencereye sıvı yağ ekleyip soğanlar biraz kavurun. Lahanayı ilave edip lahanalar yumuşayıncaya kadar kavurun. Patatesi ve havucu soyup rendeleyin ve tencereye ilave edin. Üzerine tavuk suyunu ve tuzunu ekledikten sonra pişmeye bırakın.

Haşlanmış tavukları didikleyip çorbaya katın. Üzerine maydanoz doğrayıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.