Köfteli Bohçalar

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı Altunsa Sıvı Yağ
  • 1 çay bardağı eritilmiş Altunsa margarin
  • 1 adet yumurta sarısı


Köfte için:

  • 500 gram kıyma
  • 1’er adet soğan ve yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber


Harç için:

  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 çorba kaşığı Altunsa sıvıyağ
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Tuz, karabiber


Bağlamak için:

  • Maydanoz sapı

Hazırlanışı

Köfte için kıyma, kıyılmış soğan, yumurta, ıslatılıp sıkılmış ve ufalanmış ekmek, kimyon, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Harç için rendelenmiş havuç ve patatesi sıvıyağda soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bezelye ilave edip harmanlayın. Harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Köfteden de irice bezeler koparıp, avucunuzun içinde açın. Köftelerin içine harçları yerleştirip, elinizde yuvarlayın. Tepsiye koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. İki adet yufkayı üst üste koyun. Büyükçe yuvarlaklar çıkarın. Yufkaların üzerine sıvıyağ ve margarin sürün. Ortalarına pişirdiğiniz köfteleri yerleştirin. Maydanoz sapıyla bağlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet Olsun.